€ 895.000,- K.K.  AANGEKOCHT

 

Landelijk wonen in een monumentale woonboerderij! Dat kan bij deze bijzondere boerderij genaamd ‘Zwanenburg’. Naast de boerderij zelf zijn er stallen, een zomerhuis met melklokaal en een hooibarg. Dit alles staat op een perceel grond van ruim 3.300 m² en ligt heel sfeervol aan polderwater. Doordat de boerderij diverse gebouwen heeft met veel ruimte eromheen en zeer centraal in de Randstad is gelegen, biedt zij meer mogelijkheden dan uitsluitend wonen. Daarbij denken wij aan praktijk, kantoor, werkplaats of atelier aan huis, etc. Maak een afspraak voor een bezichtiging en laat u verrassen.
**Op eigen gelegenheid op het terrein kijken wordt niet op prijs gesteld**

Indeling:
De voordeur en de lange hal daarachter liggen in het hart van de woning. De lange hal komt uit in de keuken en geeft toegang aan de slaapkamers, badkamer en de opkamer. De woonkamer heeft een afmeting van circa 8,2 x 3,8 meter en beschikt over een schouw, een laminaatvloer en ook de meterkast bevindt zich in deze ruimte. Grote raampartijen geven de woonkamer veel natuurlijke lichtinval. Je hebt vanuit de woonkamer een mooi uitzicht op de zijtuin van de boerderij. De royale leefkeuken is centraal gelegen in de boerderij. De keuken zelf heeft een rechte opstelling met een modern klassieke inrichting. De keuken heeft een rechte opstelling met inbouwapparatuur en een kunststof aanrechtblad. De vloer is afgewerkt met terra-kleurige plavuizen voorzien van vloerverwarming. Vanuit de keuken loop je via de bijzondere zijentree naar het terras bij het zomerhuis en melklokaal. Het souterrain is via de keuken bereikbaar. Deze is verdeeld in twee gedeeltes. Het eerste gedeelte doet dienst als een fijne bijkeuken en middels een trappetje kom je in het tweede gedeelte.

Een tussenhal geeft toegang aan de toiletruimte met staand closet en fonteintje. De slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van de boerderij en hebben beiden prachtige raampartijen waardoor het heerlijke lichte ruimtes zijn. De hoofdslaapkamer grenst direct aan de badkamer. De ruime badkamer is betegeld met terra-kleurige vloertegels en witte wandtegels en is uitgerust met een ligbad, douchecabine, wastafel, badkamermeubel, hangend closet en een handdoekenradiator.
Naast de badkamer is de opkamer gelegen. Deze kamer is wat hoger gelegen dan de slaapkamers doordat het boven het eerste deel van het souterrain gelegen is. Deze opkamer is ingericht als werkkamer. Via een vaste trapopgang loop je richting de eerste verdieping.

Voormalige stallen/achterhuis:
De voormalige stallen aan de achterzijde van de boerderij zijn opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is ingericht en in gebruik als een showroom. Het heeft een afmeting van circa 9,3 x 8 meter en heeft het karakter van stal behouden door de houten afwerking met balken in het zicht en de twee originele boeren deuren en de dubbele staldeuren in de achtergevel. Doordat deze ruimte over vloerverwarming beschikt zou dit mogelijk ook als woon- of werkkamer verbouwd kunnen worden. Het tweede gedeelte is op dit moment ingericht als een woonstudio met een eigen keuken.

Eerste verdieping:
Via de opkamer kom je op deze prachtige open ruimte. Met een oppervlak van circa 13,4 x 10,2 meter en nokhoogte van maar liefst 4,8 meter biedt deze verdieping voldoende ruimte voor het realiseren van één of meerdere slaapkamers.

Tuin:
De entree en oprit zijn gesitueerd aan de Hoogmadeseweg, net over de Zwanenbrug. De oprit loopt vervolgens achter de hooibarg om naar de tuin. De tuin is gelegen rondom de boerderij en heeft veel bijzondere plekjes wat de uitgestrekte tuin een besloten gevoel geeft.

De aangrenzende waterweg aan de voorzijde, de ‘Rijpwetering’, heeft een open verbinding met het water van de Wijde Aa en van daaruit naar het Braassemermeer, de Woudwetering, Leiden, Kagerplassen enz. Hou er rekening mee dat er meerdere bruggen te passeren zijn waarvan de laagste, niet beweegbare, brug een doorvaarthoogte heeft van ongeveer 75 cm.

Bijzonderheden:
Zomerhuis, melklokaal en schuur:
Het zomerhuis met melklokaal heeft dezelfde uitstraling als de boerderij, maar dan in een kleiner formaat. De monumentale raampartijen zorgen voor een lichte ruimte die voor veel doeleinden gebruikt zou kunnen worden: gastenverblijf, kantoor, praktijkruimte, etc. De stallen grenzend aan het melklokaal verkeren in slechte staat.

Hooibarg:
De hooibarg is verbouwd tot een royale garage met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en een bergzolder. In de noordgevel zijn dubbele deuren geplaatst voor de toegang tot deze ruime garage.

Monument:
Gemeente Kaag en Braassem heeft de woning een monumentenstatus gegeven. Wijzigingen aan de buitenzijde moeten aangevraagd worden bij de gemeente, waarbij er bekeken zal worden of de wijzigingen geen afbreuk zullen doen aan het monument.
Voor wijzigingen aan de binnenzijde is geen toestemming nodig, mits het gebruik niet wijzigt of passend is in het bestemmingsplan.

Bestemming:
De bestemming van de boerderij is wonen. Binnen de bestemming wonen is het mogelijk om een kantoor aan huis te vestigen. Ook een praktijkruimte, atelier of werkplaats is mogelijk. In het bestemmingsplan is bepaald dat splitsen van de boerderij in twee wooneenheden mogelijk is. Hiervoor zal wel een procedure gevolgd moeten worden.

Bouwjaar boerderij : ± 1810
Inhoud : ca. 1.800 m³
Woonoppervlakte : ca. 393 m²
Perceel oppervlak : ca. 3.386 m²

Zomerhuis : ca. 20 m²
Melklokaal : ca. 15 m²
Stal/schuur : ca. 106 m²
Hooibarg : ca. 64 m²

Bouwkenmerken boerderij:
– Zadeldak met houten kapconstructie en gedekt met (asbest) plaatmateriaal
– Gemetselde gevels
– Begane grondvloer gedeeltelijk beton en hout. Verdiepingsvloeren van hout
– Houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing en stalen ramen voorzien van enkele beglazing

Verwarming/warm water:
cv-ketel en vloerverwarming
cv-ketel: Remeha Avanta
Bouwjaar: 2001

Elektrische installatie:
Het voorhuis en het achterhuis hebben ieder een eigen installatie.

Parkeren:
Voldoende parkeermogelijkheden op eigen terrein

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Alkemade
Sectie: F
Nummers: 1640 (gedeeltelijk), 1637 en 1526 (gedeeltelijk)

Bijzonderheden:
– Buitenschilderwerk voorhuis 2020
– Veel extra ruimtes
– Aan water (geen vaarwater)
– Landelijk gelegen
– Glasvezel aansluiting aanwezig
– Dubbele bewoning is realiseerbaar

Ligging:
De boerderij ligt op de grens van de dorpen Rijpwetering en Hoogmade. Rijpwetering is een gezellig dorp binnen de gemeente Kaag & Braassem en ligt in het Groene Hart van de Randstad. Het dorp biedt goede voorzieningen wat betreft onderwijs (basisschool de Kinderbrug), kinderopvang, horeca en sportgelegenheden zoals een jachthaven, manege en een modern sportcomplex met vele faciliteiten.
In Rijpwetering is een landwinkel gelegen, op circa 2 km vind je een Coöp Supermarkt in Hoogmade en op circa 5 km tref je het winkelcentrum van Roelofarendsveen. Hier bevinden zich onder andere twee supermarkten, diverse verswinkels (bakkers, slager, groenteboer, kaasspeciaalzaak), Action, Hema, Blokker, Kruidvat, boekhandel, dierenspeciaalzaak, opticiens, kledingwinkels, Sport2000 etc. De andere kant op ligt Leiderdorp met nog uitgebreidere winkelmogelijkheden.
Gemeente Kaag & Braassem is vooral bekend vanwege haar waterrijke ligging tussen de Westeinderplassen, Braassemermeer en de Kagerplassen. De aanwezigheid van deze plassen maakt deze gemeente tot een ideaal watersportcentrum waar u kunt zeilen, zwemmen, roeien, surfen, kanoën etc. Daarnaast biedt de omgeving ook schitterende fiets- en wandelroutes langs monumentale panden, molens en vele plekjes met fraai natuurschoon.
De ligging van de boerderij is tevens ideaal voor watersportliefhebbers! Op slechts 2 kilometer afstand bevinden zich Jachthaven ‘De Koppoel’ te Rijpwetering en ‘Park Wijde Aa’ met een camping en jachthaven te Roelofarendsveen. Via deze jachthavens is er een open vaarverbinding richting Leiden, Kaag, Westeinderplassen en Amsterdam.

Bereikbaarheid:
De boerderij is gelegen in het Groene Hart van de Randstad, wat vele leuke uitstapjes in de buurt mogelijk maakt. Zo kan je eens een dagje naar het strand en boulevard gaan in Noordwijk of Scheveningen en gezellig winkelen, een terrasje pakken of musea en theaters bezoeken in Amsterdam, Leiden, Rotterdam of Den Haag. Al deze steden liggen op slechts 20 tot 30 autominuten van de woning en Schiphol op slechts 15 minuten.